Een huis is pas écht een thuis als het voelt als een warme deken om je heen

Van een huis een thuis maken, dat is mijn passie. Een plek creëren waar je je op je gemak voelt, waar eigenheid en creativiteit in zit. Een plek waar je elke dag thuis wilt komen en waar je rust vindt.

Voor mij is een huis veel meer dan alleen een dak boven je hoofd. Een interieur brengt leven in een huis en maakt er een echt thuis van. Mijn thuis is een plek die aansluit bij wie ik ben en waar ik gelukkig van word.

Na een lange dag werken vind ik hier mijn rust en kan ik genieten van een plek die aanvoelt als een warme deken om mij heen.

Van jongs af aan is creatief bezig zijn mijn grootste hobby. De potloden waren niet aan te slepen, van mijn zakgeld kocht ik meubels bij de kringloop om op te knappen en regelmatig schilderde ik een muurtje over. Altijd in de weer om mijn thuis nog fijner te maken. Een continu proces waar ik zoveel energie uit haalde en tot op de dag van vandaag nog steeds energie uit haal.

Toen het moment daar was om een studie te kiezen, was de afweging vooral de potentie op de arbeidsmarkt. Zo startte ik aan de PABO. Na een paar maanden realiseerde ik me dat dit niet mijn pad was en besloot ik mijn hart te volgen en van mijn passie mijn professie te maken. Ik stopte met mijn studie en sloeg de weg in die bij mij hoort en waar mijn hart sneller van gaat kloppen. De studie tot interieurstyliste!

Gedreven om het meeste uit mijn studie te halen zocht ik de meest uitdagende projecten en stages uit. Zo volgde ik mijn eindstage in het stylingteam van de VT Wonen & Design Beurs en ging na mij studie aan de slag als shopmanager van een conceptstore. Ik kwam er echter al snel achter dat ik voor mezelf wilde beginnen en ging op zoek naar de juiste invulling voor mijn bedrijf.

luka jacobs wie ben ik

Ik ging op zoek naar nog specifiekere antwoorden op de vragen: ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wíl ik?’

Alles wat ik maak doe ik vanuit mijn eigen verlangen om een fijn thuis te creëren, een verlangen waar jij je misschien ook in herkent. Een plek waar je je op je gemak voelt, waar eigenheid in zit maar ook creativiteit. Een plek waar je elke dag thuis wilt komen en waar je je rust vindt.

Vanuit dit verlangen ben ik ook mijn bedrijf gestart. Mijn eigen huis is mijn eigen blanco canvasdoek en het beginpunt waaruit ik mijn aanbod ben gaan uitbreiden. Mijn passie voor tekenen is tot zijn recht gekomen in mijn interieur keuzes.

In 2018 was het zover en schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel met mijn bedrijf Luka Jacobs! Een bedrijf waarmee ik jou help om van jouw huis een thuis te maken middels interieuradvies. Daarnaast uit ik die creativiteit als illustratrice door muurschilderingen aan te bieden en een eigen collectie aan woonaccessoires te ontwerpen en verkopen.

Mijn collectie bestaat uit: kaarten, prints, handgeschilderde posters en behang. Zo illustreer ik diverse prints en textielposters voor in kinderkamers. Ook maak ik unieke prints die ik handmatig schilder. Elke schildering is uniek en eigen, dat maakt ze zo mooi. Ze worden gerealiseerd op diverse papiersoorten met ieder een originele structuur. Inspiratie voor het creëren van mijn collectie haal ik vaak uit de natuur. Tijdens het maken van reizen en door het zien van diverse planten en diersoorten word ik regelmatig geïnspireerd. Zo ontstaan de producten die ik in mijn eigen huis graag gebruik, maar ook aanbied in mijn webshop.

 

 

luka jacobs over mij
luka jacobs over mij

Ik ging op zoek naar nog specifiekere antwoorden op de vragen: ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wíl ik?’

Alles wat ik maak doe ik vanuit mijn eigen verlangen om een fijn thuis te creëren, een verlangen waar jij je misschien ook in herkent. Een plek waar je je op je gemak voelt, waar eigenheid in zit maar ook creativiteit. Een plek waar je elke dag thuis wilt komen en waar je je rust vindt.Vanuit dit verlangen ben ik ook mijn bedrijf gestart. Mijn eigen huis is mijn eigen blanco canvasdoek en het beginpunt waaruit ik mijn aanbod ben gaan uitbreiden. Mijn passie voor tekenen is tot zijn recht gekomen in mijn interieur keuzes.

In 2018 was het zover en schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel met mijn bedrijf Luka Jacobs! Een bedrijf waarmee ik jou help om van jouw huis een thuis te maken middels interieuradvies. Daarnaast uit ik die creativiteit als illustratrice door muurschilderingen aan te bieden en een eigen collectie aan woonaccessoires te ontwerpen en verkopen.

Mijn collectie bestaat uit: kaarten, prints, handgeschilderde posters en behang. Zo illustreer ik diverse prints en textielposters voor in kinderkamers. Ook maak ik unieke prints die ik handmatig schilder. Elke schildering is uniek en eigen, dat maakt ze zo mooi. Ze worden gerealiseerd op diverse papiersoorten met ieder een originele structuur. Inspiratie voor het creëren van mijn collectie haal ik vaak uit de natuur. Tijdens het maken van reizen en door het zien van diverse planten en diersoorten word ik regelmatig geïnspireerd. 

 

Mijn thuis is een plek die aansluit bij wie ik ben en waar ik gelukkig van word

Een aantal leuke weetjes over mij:

 • We hebben twee katten. Wim en Ukkie (Ukkie was een bijnaam, maar aangezien ze klein bleef, bleef ook de naam plakken). 
  • Ik ben verslaafd aan een goede kop cappuccino aan het begin van de dag!
   O en s’ middags. En ’s avonds eigenlijk ook…
   • Als je mij in één woord zou omschrijven dan zou dat ‘huismuts’ zijn. Ik word gewoon elke dag blij van mijn/ons huis en ben er dan ook erg graag. Ik vind het fijn om te rommelen in huis, wat klussen her en der, de styling veranderen en gewoon genieten met die heerlijke kop cappuccino op de bank.
    • Noem mij maar ongeduldig, voor mij kan het niet snel genoeg gaan. Dit is totaal in strijd met wat ik doe, want het illustreren vergt toch echt wat tijd en geduld. Ik kan het alleen niet laten want het is gewoon super leuk om te doen!
     • Ideaal rustmomentje: in bad! Want wat is er nou fijner dan helemaal tot rust komen in warm water, met een heerlijk masker op en geurkaarsjes aan?
      • Ik verander mijn inrichting regelmatig… Ik kan er niks aan doen, het zit in mijn bloed.
       • Oja, oker geel is mijn favoriete kleur! Is dat jullie al eens opgevallen?

        

       Over mij Luka

       Nu is het jouw beurt!

       Ik ben oprecht heel benieuwd. Wie ben jij en wat is jouw droominterieur?

       Waar loop je tegenaan om dat droominterieur te verwezenlijken? Wat houd je nog tegen?

       Als er op dit moment ook maar iets is waarin je vastloopt, en je hebt het idee dat ik je kan helpen,
       vul dan het formulier hieronder in.

       Vertel me wat je woondilemma’s zijn en laten we samen kijken hoe ik je kan helpen om dat droominterieur te realiseren!